Artikkelit

Ecce homo Minä en ymmärrä
Voi tämän maailman menoa! Ei voi tuntea kuin halveksuntaa kaikkea turmeltuneisuutta kohtaan jota aikamme leimuaa. Yhteiskunnassamme on ikään kuin salaa muodostunut yleisen hyväksynnän ilmapiiri luonnottomuuden liputukselle. En voi käsittää, kuinka kukaan voisi pitää äidinkieleni opiskelua turhana. Kieltäydyn kuuntelemasta kommenttejasi tupakoinnin terveyshaitoista. Kiellän sinua kritisoimasta uskomuksiani ja mielipiteitäni.
Nykyaika: hyvästi argumentoinnille? Koulutuksen tietotaito
Tuoreessa muistissa ovat vielä Sveitsissä ”väärän” tuloksen saaneet kansanäänestykset. Vuonna 2009 maailmalla kohistiin, kun sveitsiläisillä oli röyhkeyttä kieltää minareettien rakentaminen maassaan. Teknologian etymologia juontuu klassisen kreikan sanoista tekhne ja logos, jotka tarkoittavat miesten työtä ja taitoa, sekä tietoa ja oppia..
Miksi tästä edes pitää keskustella? Rötösherravaalit 2011?
En kykene käsittämään, miksi homojen oikeuksista edes käydään näin kiivasta keskustelua. Emme enää elä pimeällä keskiajalla, jolloin tieto oli usein arvailuja ja ennakkoluuloja. Termiä rötösherravaalit käytettiin vuoden 1983 eduskuntavaaleista, jolloin Suomen maaseudun puolue (SMP) voitti räväkän populistisella kampanjallaan kymmenen eduskuntapaikkaa edellisten seitsemän lisäksi.
Suomi ei ole sekulaari valtio Kieltenopetus uusiksi
Muistan joskus saaneeni lisäpisteen yläasteen uskonnonkokeessa, kun kirjoitin esseevastauksen loppuun, että ”Suomi on sekulaari valtio”. Käytännön tarpeisiin vastatakseen suomalaisen kielenopetuksen on uudistuttava. Uudistusten painopiste on pantava peruskouluun, mutta lukioissakin on kehitettävää.
Rötösherravaalien 2011 "jytky"
Vuonna 2008 alkanut vaalirahakohu saavutti sellaiset mittasuhteet vastikään päättyneellä vaalikaudella, että vielä loppuvuodesta 2010 tämän lehden toimituksessa kuviteltiin sen olevan eräs tärkeimmistä asioista, jotka heittävät varjonsa vaalien ylle..